Martorelles recupera la ballada conjunta de Gitanes amb 4 colles

Les ballades de gitanes tornen a omplir les places del territori. I a més, ho fan compartint les trobades amb altres colles. És el cas de Martorelles, que ha pogut celebrar la ballada de gitanes amb altres entitats vallesanes que hi han assistit com a convidades.

En aquesta actuació les balladores del ball de Gitanes Martorelles han pogut estrenar vestuari després de dos anys sense poder-ho fer a causa pandèmia. En aquesta ballada les quatre colles de Martorelles han mostrat alguns dels seus balls tradicionals com son la jota o el xotis, entre d’altres. Per la colla ha estat una oportunitat per recuperar sensacions a plaça.

L’actuació ha permès fer una ballada amb altres tres colles vallesanes que han estat convidades; Parets, Ripollet i Cerdanyola.

D’aquesta manera es comença a recuperar la roda de ballades, és a dir, compartir plaça amb més colles a Martorelles.

Precisament, el Ball de gitanes de Martorelles ha estat guardonada amb el Premi Clavé 2021 a la Millor producció-espectacle no coral de cultura popular. L’entitat va presentar el vídeo de celebració del Centenari del Mestre Baldomero, el passat 7 de novembre. De fet, l’Agrupació de Ball de Gitanes de Martorelles té més de 120 anys d’història i està immersa en la campanya per demanar la Creu de Sant Jordi pel mestre Baldomero Costa.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail