Martorelles vol retre homenatge a Derbi amb la instal·lació del típic llaurer de la companyia a l’entrada del municipi

En aquesta rotonda, a l’entrada de Martorelles, l’Ajuntament té la voluntat de col·locar l’emblemàtic cartell lluminós amb el llorer de Derbi, que va presidir la planta durant anys. És un dels actes per commemorar el centenari de la creació de la planta Rabasa-Derbi a Martorelles, referent durant dècades en la fabricació de motos tant en àmbit estatal com internacional. Antics treballadors de la planta, com el Diego Fernández, han creat l’Associació 100 Aniversari Rabasa-Derbi per celebrar el centenari amb activitats durant tot el 2022.

Entre les activitats per celebrar el centenari es farà el dinar anual de jubilats de l’empresa, exposicions de ciclomotors i motocicletes antigues o trobades amb expilots i extreballadors, entre d’altres. També s’impartiran xerrades a les escoles i centres públics de Martorelles i altres municipis del territori amb l’objectiu de donar a conèixer la història de Rabasa-Derbi.

Després de vuit anys sense activitat, la planta de Martorelles l’ha comprat l’empresa Segro, que l’ha enderrocat per fer-hi un aparcament.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail