Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Menys d’un 30% de les dones fan lactància materna exclusiva fins als 6 mesos del nadó

Des de fa més de 30 anys a la primera setmana d’agost se celebra la Setmana Mundial de la Lactància materna a gairebé tot el món. Durant 7 dies es fa difusió dels beneficis de la lactància i aquest any, sota el lema ‘Apoyando y Educando’ centren els esforços a empoderar a les dones a donar lactància materna exclusiva, dotant-les d’informació i recursos. Actualment, a Espanya menys d’un 30% de les mares alleten als seus fills amb llet materna exclusivament fins als 6 mesos. L’organització mundial de la salut s’ha marcat l’objectiu d’arribar al 50% l’any 2025. Un baix percentatge que creuen que és causat per la manca de coneixement.

Els inicis de la lactància sovint poden ser complicats, i per això és de vital importància estar informats dels problemes que poden haver-hi i quines poden ser les causes. Tanmateix, cal demanar ajuda als professionals si no s’aconsegueix establir correctament la lactància materna, ja que probablement hi ha algun problema que es pot solucionar. Els beneficis de la llet materna són molts, tant pel nadó com per la mare. A banda dels múltiples beneficis que recauen directament sobre la salut, donar el pit suposa un estalvi de 1000 euros anuals.

La setmana mundial de la lactància materna també fa especial èmfasi en la importància de la donació de llet, que serveix per alimentar als nadons prematurs que la necessitin. Un gest altruista que garanteix que nadons ingressats als hospitals i que no poden ser alletats per la seva mare rebin tots els nutrients que necessiten.