Més de 38 milions d’euros en tres anys per a reforçar l’atenció primària al territori

Les consultes telemàtiques sumades al gran nombre de trucades que reben al dia els centres d’atenció primària fan que les línies telefòniques se saturin i es col·lapsin. Per això des del Departament de Salut de la Generalitat s’ha previst una partida econòmica per reforçar i millorar la tecnologia al centres sanitaris.

Aquest reforç econòmic s’inclou dins del nou pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària a Catalunya.

Es tracta d’unes millores que també preveuen la contractació de més personal tan administratiu com sanitari. L’objectiu és donar resposta els usuaris amb patologies relacionades amb la Covid i alhora fer front a l’activitat diària i habitual dels centres.

S’intentaran optimitzar els processos de treball millorant els circuits de comunicació, protocols i guies. També es reforçaran les consultes i les àrees de servei, com per exemple, la unitat de pediatria. I, si cal, s’habilitaran nous espais per donar resposta a les necessitats de cada centre. Per exemple s’obriran espais exclusius per a vacunacions de grip o per a la pràctica de PCR.

Pel que fa als consultoris locals tornaran a obrir de cara a la setmana vinent. Tot i això només es visitaran pacients amb cronicitat i consultes programades, com cures diàries o controls temporals.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail