Més de la meitat dels alumnes d’entre 14 i 18 anys han estat implicats en casos d’assetjament escolar


Segons un estudi de la Fundació Barça poc més de la meitat dels adolescents de Catalunya han estat implicats en casos de bullying, directament o indirectament, com a agressors, víctimes o testimonis durant el 2018. El document ha recollit les opinions de més de 8.500 adolescents d’entre 14 i 18 anys de tot Catalunya. Per aquest motiu, la Fundació Barça ha fet un taller a Montmeló per prevenir l’assetjament escolar.

El canvi de rutines en els infants com l’empitjorament de les notes o perdre les ganes d’anar a classe són dos senyals que poden alertar a les famílies si els seus fills són víctimes de bullying a l’escola. De la mateixa manera es pot donar el cas contrari, en què assumeixen el rol d’agressors. L’assetjament escolar és un conflicte que afecta les escoles des de fa molts anys. La diferència és que ara la societat és conscient del problema i disposa de les eines per posar-hi solució.

A les escoles del Baix Vallès davant d’una situació d’agressió s’aplica el protocol antibullying de la Generalitat de Catalunya. La Fundació Barça i les penyes blaugranes posen les eines a disposició de les famílies a través de tallers com el que ha tingut lloc a Montmeló. Tenir una relació propera i de confiança amb els fills és un dels consells per detectar una situació d’assetjament.

 

Subscriu-te al nostre butlletí!

[mailpoet_form id=”1″]