Més del 6% de la població del territori està afectat per ERTOs

Al conjunt de municipis que conformen Vallès Visió s’han presentat 788 Expedients de Regulació Temporal (ERTE). Uns expedients que afecten més de 5.000 persones. A Mollet s’han presentat 488 expedients, que han suspès l’activitat de 2.657 persones, prop d’un 5% de la població total de la ciutat, no població activa.
En el cas de Montornès, s’han registrat 155 ERTOs, afectant a 1.037 veïns. El 6% de la població. A Montmeló, la quantitat d’ERTOs no arriba a la norantena, suspenent l’activitat de gairebé 700 persones. El que suposa un 8% de la població. Pel que fa a Martorelles, s’han registrat 56 expedients temporals, deixant sense treballar 679 persones, és a dir el 14% de la població total. La preocupació pels sindicats, però, és saber que passarà un cop aquests expedients es resolguin.

Els sindicats alerten del perill que molts ERTOs es converteixin, finalment, en acomiadaments. Arran de les pèrdues que han tingut molts negocis al llarg d’aquests mesos de confinament, molts establiments del territori tenen complicat tornar a obrir la persiana amb la mateixa plantilla d’abans. Tot i això, Comissions Obreres es mostra optimista per l’arrelament de mitjanes i grans empreses al Baix Vallès. Asseguren que aquest tipus de negocis, sobretot els del sector industrial, són els que més gent mantindran en nòmina.
Els sindicats de la comarca també assenyalen que els ERTOs estan ajudant a rebaixar la crisi econòmica. Ja que, les persones afectades per aquests expedients segueixen cobrant part del seu salari i això permet que la roda del comerç no s’aturi. I d’aquesta manera, les empreses també tenen més liquiditat generada pel consum.
Comissions Obreres també està elaborant una llista de totes les persones que han detectat problemes en l’aplicació dels seus expedients de regulació temporals. Una situació que ha afectat sobretot a aquelles persones que tenen contractes parcials.

 

Notícies relacionades:

Els ERTOs s’allarguen fins al juny

S’han presentat 4.000 ERTOs al Vallès Oriental que afecten a 30.000 treballadors

Quina diferència hi ha entre un ERTO i la Suspensió Temporal de Contracte?

 

 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail