‘Mingote ens va ensenyar a somiar gran’

L’àliga és un dels símbols que compartien els usuaris d’APINDEP amb Sergi Mingote. La cooperativa de Santa Eulàlia ha estat molt vinculada als projectes de l’alpinista paretà. De fet, en aquesta olivera Mingote va muntar un camp base improvisat abans de marxar. Tant per als usuaris com per als monitors de l’entitat, la figura de Sergi Mingote ha estat molt important.

Al llarg de la seva etapa com a alpinista, Sergi Mingote va fer diferents col·laboracions amb entitats socials. A través de les seves fites, l’alpinista les donava a conèixer la seva imatge. Una de les entitats amb les quals més relació ha tingut darrerament és APINDEP, la cooperativa de Santa Eulàlia de Ronçana per la inclusió social.
Un dels moments més destacats de la cooperació entre Mingote i APINDEP és el trekking que van fer els usuaris amb l’alpinista fins al mirador de l’Everest. Va ser en una de les expedicions del projecte 3x2x8.000. El grup va fer jornades de més de 10 hores de camí i va pujar fins als 3880 metres d’altitud.
Un altre de les experiències que Mingote va compartir amb els usuaris d’APINDEP és la travessa de l’estret de Gibraltar. Una empresa en què també hi va participar Miguel Luque.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail