Mollet commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Fatiga Crònica

Avui és el dia mundial de la Fibromiàlgia i de la Fatiga Crònica. Una malaltia que afecta majoritàriament dones i que sovint ha estat invisibilitzada i menystinguda. Per aquest motiu l’Ajuntament i Afimoic han llegit un manifest davant la casa de la vila. L’objectiu és visibilitzar aquests trastorns complexos que afecten milers de persones que veuen com progressivament minven les seves capacitats físiques, emocionals i funcionals. Sobretot han posat l’èmfasi en la situació que es troben a diferents entorns de la societat, ja que senten que sempre han de justificar la seva condició i convèncer el seu entorn laboral o sanitari de la seva malaltia.

L’entitat molletana Afimoic es va crear ara fa 22 anys i va ser una de les primeres de tot l’estat. Per les persones que pateixen aquestes malalties l’entitat és un punt de suport important per compartir experiències i informació.

L’Ana Aguilar fa cinc anys que està diagnosticada de fibromiàlgia, fatiga crònica i sensibilitat al dolor. Considera que les persones que pateixen aquestes malalties avui dia encara estan incompreses per la societat.

La Sofia Sánchez li van diagnosticar el 2001 fibromiàlgia i després d’uns anys se li va detectar síndrome de fatiga crònica. A més, també té sensibilitat química múltiple. Creu que encara s’ha de lluitar per trencar amb els prejudicis que relacionen amb aquestes malalties.

Totes dues formen part de l’Associació AFIMOIC de Mollet i Comarca. L’entitat va néixer el 2000 i és una de les pioneres en l’àmbit estatal. La seva tasca recau sobretot en donar suport a les persones que pateixen aquestes malalties a través de reunions, tallers i activitats.

L’entitat AFIMOIC també treballa per donar visibilitat a les persones que pateixen aquestes malalties que a dia d’avui encara estan poc reconegudes per la societat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail