Mollet engega un programa per reciclar ordinadors i reduir la bretxa digital

Els ordinadors cada dia són més necessaris en el nostre dia a dia. Tant per la docència com per les relacions laborals. Per aquest motiu, entitats com Labdoo treballen perquè els ordinadors vells tinguin una segona vida amb les persones més vulnerables. Ara l’Ajuntament e Mollet també col•laborarà amb aquesta ONG i recollirà equips informàtics en desús, preferiblement portàtils, perquè arribin a alumnes vulnerables, entitats socials i persones amb pocs recursos. Abans de fer la donació, però, cal que els ordinadors es buidin de tot tipus de dades i s’hi instal•lin programes gratuïts. Aquí és on entren en joc els voluntaris i els coneixements de Labdoo.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Mollet fan una doble crida d’una banda: voluntaris que vulguin participar buidant les dades dels ordinadors i, d’una altra, a tothom que tingui ordinadors que no utilitzi. Els equips es poden deixar al Mollet Hub o a la comissaria de Policia, equipament que està operatiu les 24 hores. A més, des de l’Ajuntament vigilaran que aquests ordinadors, un cop entregats a les persones vulnerables, no es venguin o se’ls doni un mal ús.

Es pot entregar qualsevol ordinador, preferentment portàtils, que tinguin més d’1 giga de ram, que siguin capaços d’iniciar-se i amb el seu alimentador de corrent.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail