InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

Mollet es declara Ciutat Feminista per treballar en diferents àmbits contra la violència masclista

El ple de Mollet ha aprovat per unanimitat declarar el municipi Ciutat Feminista. D’aquesta manera, Mollet es compromet a treballar en diferents àmbits contra la violència masclista.

00
El ple s’ha iniciat amb un minut de silenci per la dona assassinada per violència masclista a Tenerife. Per combatre aquesta xacra social s’ha declarat Mollet Ciutat Feminista. La proposta l’ha presentat Mollet en Comú i tots els grups municipals hi han votat a favor. La declaració vol treballar en la igualtat i en la pedagogia per erradicar la violència contra les dones.I demana que el consistori hi destini tots els recursos de què disposa, no només econòmics. L’equip de govern ha explicat en quines mesures treballen per la igualtat en el municipi.

Els grups municipals han manifestat la importància de treballar en la igualtat de gènere. I fer-ho des de diferents aspectes tant a l’ensenyament com en el laboral.

També en aquest ple s’ha aprovat la proposta per a la igualtat de tracte entre les parelles de fet i els matrimonis en l’accés a la pensió de viudetat. Una moció presentada per Ciutadans i on tots els grups municipals també hi han votat a favor.

També en aquest ple alguns ciutadans van voler mostrar el seu malestar davant la nova normativa que s’aplica al ple de Mollet que estableix que a la sessió plenària només pot tractar temes de competència municipal. Per això, a l’inici de la sessió tant Ara Mollet-Esquerra-MES com Mollet en Comú han manifestat el seu desacord amb l’informe jurídic que determina el funcionament del plenari.