Mollet estalvia més de 500.000 euros l’any gràcies a les mesures sostenibles

Mollet té un total de 10 instal·lacions fotovoltaiques a equipaments municipals. S’han col·locat plaques solars a escoles, a la comissaria de policia i a l’hospital, entre altres edificis. Sumant la xarxa municipal, es genera un estalvi aproximat de 100mil euros cada any. Una quantitat econòmica que es pot destinar a altres projectes municipals. L’objectiu de cara als pròxims anys és que aquesta inversió continui creixent i, de la mateixa manera, s’incrementi l’estalvi energètic.

A banda de la inversió fotovoltaica, Mollet també ha instal·lat calderes de biomassa al camp de futbol de la Zona Sud i al pavello de Plana Lledó. Aquest darrer també dona servei a l’equipament i també a l’escola Joan Salvat Papasseït i suposa un estalvi de prop de 10mil euros anuals. A més, gràcies a aquesta caldera, s’han reduït completament les emissions de diòxid de carboni de tots dos equipaments.

A més, a les escoles de la ciutat s’han impulsat diferents programes educatius per conscienciar sobre la necessitat d’optimitzar els recursos energètics. Es tracta dels projectes 50/50, on l’Ajuntament retornava als centres la meitat del consum que estalviaven o l’A-prenem el sol que permet que els alumnes vegin l’estalvi energètic que es genera a l’escola gràcies a les plaques solars.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail