InformatiuMartorellesMollet del VallèsMunicipisNotícies

Mollet i Martorelles presenten els actes per commemorar el centenari de Derbi

La preparació dels esdeveniments del centenari de Derbi ja estan en marxa. L’Associació 100 anys Rabasa-Derbi conjuntament amb alguns ajuntament del Baix Vallès, estan configurant el calendari d’activitats. Ahir es van reunir un centenar de persones al Centre Cultural La Marineta de Mollet per explicar les activitats previstes.

La celebració del centenari de Derbi començarà a l’abril amb xerrades a Instituts i Centres Cívics per explicar la història de la fàbrica. Al maig s’instal.larà la placa del ‘carrer recta de la Derbi’ i es farà un seguit de trobades d’extreballadors. Al juny es posarà el llorer a la rotonda de Can Puig. El 2 de juliol, antigues motos Derbi faran una sortida fins al Circuit de Montmeló, aprofitant les 24h de motociclisme. El 4 de setembre està prevista una trobada de motos antigues aprofitant la Festa Major de Martorelles, del 16 al 25 hi haurà una exposició de motos Derbi i el 17 es farà un dinar popular amb totes les persones que han passat per Derbi on es farà una entrega de plaques commemoratives.

Una altra proposta molt engrescadora és la publicació d’un llibre fotogràfic i un conte infantil al novembre i també tenen entre mans l’emissió d’un podcast radiofònic. La llarga programació d’activitats es tancarà amb una exposició de fotografies al Celler de Carrencà a finals d’any.

Un centenar de persones han assistit a la presentació dels actes del centenari, des d’institutcions, extreballadors i familiars dels fundadors.

L’objectiu d’aquesta celebració és retre homenatge a totes les persones que han format part de la història de Derbi.