InformatiuMollet del VallèsMunicipisNotícies

Mollet i Red Solidaria Pro Animal uneixen forces pel benestar de les colònies de gats

Actualment, la gestió de les colònies de gats és un problema per a molts municipis. Sovint aquesta tasca la duen a terme voluntàries i paguen de la seva butxaca tot el material, l’aliment i les cures que necessiten els animals. A partir d’ara, però, l’Ajuntament de Mollet treballarà conjuntament amb l’entitat Red Solidaria Pro Animal per tenir més control i cura d’aquests animals que viuen al carrer.
Actualment a Mollet hi ha 40 colònies de gats controlades per persones voluntàries de la ciutat, però no saben exactament el nombre de gats. Per això, el conveni que han signat l’Ajuntament i l’entitat Red Solidaria Pro animal preveu fer un cens per saber quants gats viuen al carrer. A més, el consistori s’encarregarà de dotar a les voluntàries de material i de formació per vetllar pel benestar de les colònies felines.

S’iniciarà una campanya de difusió per informar sobre el mètode CER: captura, esterilització i retorn. Una de les novetats d’aquest conveni és que centralitzarà totes les actuacions sanitàries en un únic veterinari. De fet, ja s’ha fet pública la licitació.

Amb aquest conveni l’Ajuntament de Mollet fa un pas més pel benestar de les colònies de gats de la ciutat i de les persones voluntàries que s’encarreguen d’alimentar-les i cuidar-les.