Mollet ret homenatge a Neus Català amb un monument a la plaça d’Amical Mauthausen

Neus Català va sobreviure al camp de concentració de Ravensbrück i al llarg de la seva vida es va dedicar a defensar els drets humans i la memòria de les víctimes als camps d’extermini nazi. Per aquest motiu, Mollet li ha dedicat un monument que s’ha donat a conèixer durant l’ofrena floral en commemoració al 77è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen.

El monument, dedicat a Neus Català, té forma de flor i representa l’esperança i la vida. Està fet d’acer corten, un material que es torna color òxid amb el pas del temps. La inscripció, d’acer inoxidable, recorda a Neus Català, supervivent del camp de concentració de Ravensbrück, i també a totes les dones que el nazisme i el feixisme va intentar silenciar.

S’ha col·locat al costat del monument Amical Mauthausen, en record a les víctimes dels camps de concentració, on els diversos partits i entitats molletans han fet la tradicional ofrena floral. L’acte, que commemora el 77è aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen, també recorda als molletans que van ser assassinats en camps de concentració: Vicenç Bach, Pere Cuyàs, Joan Molins, Joan Tura i Antoni López. La filla de Molins, Pilar Molins, ha participat amb un discurs en record a les víctimes i de condemna a totes les guerres.

El monument a Neus Català ha estat una iniciativa popular que es va aprovar per unanimitat al ple de Mollet.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail