‘Mollet Solar’ crearà 8 illes fotovoltaiques per subministrar energia a tots els equipaments municipals

Mollet tindrà 8 grans centres de producció fotovoltaica ubicats a cobertes d’edificis municipals. La previsió és que les instal·lacions estiguin acabades l’any vinent. Es tracta dels següents equipaments: les escoles Cal Músic, Sant Vicenç, Can Besora. Col·legis Nous i Montseny. El local de la Brigada Municipal, el Mercat Municipal i l’Edifici La Filadora. Tota aquesta xarxa generarà 910.000 quilowatts hora, l’equivalent a la despesa d’un centenar de llars. El cost total és d’1 milió 200 mil euros i l’Ajuntament espera comptar amb una subvenció del 90% per part de la Diputació de Barcelona. Així mateix, el projecte també pot optar als fons Next Generation.

Tots els equipaments municipals de Mollet, en total 35, funcionaran amb energia solar. L’Ajuntament de Mollet ha presentat el projecte ‘Mollet Solar’ amb el que es crearan 8 illes fotovoltaiques. A cadascuna d’aquestes zones, es col·locaran plaques solars en un únic edifici municipal, que subministrarà electricitat als equipaments de l’entorn, en un radi de 500 metres.

Per exemple a l’Illa Fotovoltaica de Cal Músic, l’escola serà un generador d’energia, i la repartirà, a banda del mateix centre educatiu, en el Centre Cívic Can Pantiquet, a l’escola El Bosc, al Taller Alborada i al Centre Ocupacional el Bosc.

De la generació d’energia de totes les illes fotovoltaiques també es produirà un excedent, que l’Ajuntament cedirà a gairebé dues-centes famílies de la ciutat en situació de pobresa energètica.

Amb aquesta inversió, el 38% del que consumeixen tots els edificis municipals serà energia solar fotovoltaica. Un estalvi de 422 tones de CO2 anuals.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail