Molts usuaris s’adrecen a les deixalleries del territori en els primers dies de reobertura

Aquesta setmana ja es comença a recuperar alguns serveis considerats no essencials com és el cas de les deixalleries. El Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Oriental ha reobert aquest servei prenent totes les mesures de seguretat tant pels treballadors com pels usuaris per tal d’evitar contagis. En algunes deixalleries, sobretot les que es troben en municipis més petits com Montornès o Martorelles, s’han registrat cues de cotxes per accedir al servei.
Alguns ciutadans han aprofitat aquest confinament per netejar i endreçar el seu domicili, que es tradueix en l’acumulació de residus per dur a la deixalleria. Per això, i davant la petició d’ajuntaments i de la ciutadania s’ha tornat a reobrir aquest servei en el territori. Es fa, amb horaris parcials i amb estrictes mesures de prevenció per evitar la propagació del virus. Per això, els usuaris han de portar mascaretes, guants i sobretot respectar les mesures de seguretat. A més, no es podran portar residus barrejats perquè són els mateixos usuaris els encarregats de col·locar-ho en el seu lloc corresponent i seguint les indicacions del personal de les instal·lacions. També es limita l’aforament i es controla l’accés dels usuaris.

Aquests primers dies s’han registrat cues de vehicles d’usuaris que volien accedir-hi, sobretot en els municipis més petits com Montornès o Martorelles. L’horari de les deixalleries és parcial i de forma alterna de tres dies a la setmana. Només les deixalleries de Mollet Granollers obren de dilluns a dissabte. Per molts usuaris la deixalleria s’ha convertit en una necessitat i ja esperaven la seva obertura.

El Consorci per a la gestió de Residus del Vallès Oriental realitza una intensa desinfecció diària de les instal·lacions. Les deixalleries es van tancar al públic a mitjans del mes de març a causa de l’estat de l’alarma per la crisi sanitària del coronavirus.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail