Montmeló acull la fase final de les Proves Cangur, un prestigiós torneig de matemàtiques

La Torreta de Montmeló ha reunit durant unes hores bona part dels cervells més prometedors de Catalunya. L’equipament ha acollit la fase final de la Copa Cangur, un torneig de matemàtiques on participen cada any prop de 2.500 alumnes de 2n i 3r d’ESO.

Una trentena d’equips han arribat a la final d’enguany de la Copa Cangur. Durant la semifinal i la final, la tensió es podia tallar amb un ganivet. Els equips no han deixat de fer càlculs i d’intentar resoldre els diferents problemes matemàtics que se’ls han plantejat.

Més enllà de resoldre els problemes, els participants havien d’estar molt pendents de les pantalles, perquè allà podien veure si les respostes eren correctes i també el valor de les preguntes que responien. Un valor que varia al llarg de la prova en funció de si hi ha més o menys encerts.

Finalment, els darrers 5 minuts han estat claus per saber el desenllaç de la prova. Les pantalles s’han apagat i els equips han hagut de respondre a cegues. Tot plegat ha fet que l’escola Sant Lluís de Nou Barris, a Barcelona, no sabessin fins a l’últim moment que havien remuntat i s’havien endut la copa.

A causa dels efectes de la pandèmia, la primera fase de classificació per aquesta fase final, es va celebrar de manera telemàtica.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail