Montmeló amplia la col·laboració amb el municipi gallec de Burela amb la Fira del Bonítol

Els municipis de Montmeló i Burela, a la província de Lugo, els uneix la història de la fàbrica Curruny.  La família propietària d’aquesta empresa va instal·lar les seves fàbriques als dos municipis, entre el segle 19 i principis del segle 20. Ara, tots dos ajuntaments han iniciat un seguit de projectes per establir lligams entre els dos municipis. Per això el Circuit Barcelona-Catalunya de Montmeló ha estat l’espai per acollir la presentació de la vintena edició de la Fira del Bonítol de Burela. 

Aquestes empanades porten un dels productes més importants de la localitat Burela, el Bonítol. Aquest municipi gallec celebrarà el primer cap de setmana d’agost un gran esdeveniment per promocionar aquest producte. Es tracta de la Fira del Bonítol. Un acte que ha volgut servir per establir lligams entre aquests dos municipis. Per això, l’acte ha tingut lloc a les dependències del Circuit de Montmeló. 

Una delegació de persones encapçalada per l’alcalde de Burela han visitat Montmeló. D’aquesta manera es vol donar a conèixer la història d’aquest municipi, la seva gent i representants d’oficis tan arrelats com el de pescadors. 

Precisament, una delegació de Montmeló visitarà Burela, el primer cap de setmana d’agost amb motiu de la celebració de la Fira del Bonítol. Aquesta relació entre els dos municipis de Montmeló i Burela, va començar fa uns mesos quan l’Ajuntament de Montmeló  va posar en marxa el projecte de recuperar la història de la fàbrica de la Curruny amb una exposició. A banda de Montmeló, Burela va ser l’altre poble de l’Estat on Cucurny va tenir una fàbrica; va ser entre els anys 1901 i 2013.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail