InformatiuMontmelóMunicipisNotícies

Montmeló aprova el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible pel període 2024-2029

 

El 20% dels carrers de Montmeló són de plataforma única, mentre que el 80% encara són dels tradicionals, amb vorera i calçada a diferents nivells. Això suposa una barrera arquitectònica per a les persones amb mobilitat reduïda. Suprimir aquests obstacles és un dels principals reptes que es proposa pels pròxims 5 anys en el nou Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

A més de l’accessibilitat, el nou Pla preveu pacificar el centre del poble per donar importància als vianants, sense demonitzar el vehicle. Per exemple, amb nous vials com el pas superior que s’ha de produir a l’extensió del carrer Doctor Fèlix Ferran, a l’altra banda de l’Escorxador. Un projecte que no convenç al sí de Junts.

El nou Pla, que està obert a un seguiment i futures modificacions, s’ha aprovat amb els vots favorables de PSC, Canviem i Fem, i l’abstenció de Junts. A més, ha comptat amb la participació i aportacions de tots els grups municipals i la ciutadania.

El document substitueix al de l’any 2012, que preveia 35 actuacions, de les quals s’han fet el 77% de forma parcial o total. Ara, però, els reptes han canviat en un moment en què cada montmeloní fa, de mitjana, 3,7 desplaçaments diaris i, d’aquests, dos de cada tres són per anar a altres pobles de la comarca.