Montmeló aprova un pla de mesures econòmiques per combatre la crisi provocada pel coronavirus

Llum verda de l’arc municipal de Montmeló al Pla d’Actuació de Promoció Econòmica per pal·liar els efectes de la Covd-19. Un pla enfocat als autònoms, comerços i petites empreses del municipi, que està obert a futures incorporacions de propostes.

El document es concreta en 4 línies de suport. La primera, en el foment de l’ocupació, on es milloren els canals de comunicació i assessorament en l’oferta de feina, a més a més d’incrementar en 50.000 euros en la partida dels plans d’ocupació locals 2020. La segona línia es centra en el suport econòmic a autònoms i petites empreses, on destaquen l’excempció del rebut de l’aigua del 2n trimestre d’aquest any, la subvenció del 8% de l’IBI dels negocis, o els ajuts en la taxa de residus i la de guals. En aquest punt també destaquen la derogació de la taxa de la vía pública, per tal d’ajudar a les terrasses del municipi, i la creació d’una borsa de 10.000 euros per a la inversió dels negocis en material sanitari.
La tercera línia pretén donar suport a la innovació comercial, amb cursos de formació al personal de les botigues, a més a més de millorar la presència a internet del comerç local, potenciant la venda online. L’última de les línies és per donar suport al desenvolupament comercial, amb mesures com l’increment del 50% de la partida de subvencions a la contractació, un servei d’entrega o domicili o l’impuls de campanyes de dinamització.
El pla ha tirar endavant amb els vots favorables del Partit Socialista i Esquerra Republicana, l’abstenció de Canviem Montmeló i el vot en contra de Fem Montmeló. L’oposició critica la fluïdesa de comunicació en aquests últims dies a l’hora de contrastar propostes.

Per la seva banda, l’alcalde Pere Rodríguez és conscient que el Pla d’Actuació Municipal per aquest mandat ha canviat arran de la crisi sanitària, no sabent com afectarà això a futures infraestrucutures.

Durant el plenari telemàtic, el segon en la història del municipi, el regidor de Promoció Econòmica, Albert Monserrat, ha explicat que, aproximadament, 500 persones de Montmeló han estat afectades per un ERTO.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail