Montmeló comença a identificar l’ADN de les femtes de gos que hi ha a la via pública

L’objectiu de la campanya d’identificació de femtes de gos és evitar imatges com aquesta. Sobretot per qüestions higièniques i sanitàries. A Montmeló ja s’ha posat en marxa la tercera fase. Aquesta consisteix recollir mostres de femtes per portar-les al laboratori i analitzar-les per saber qui és el propietari.

Si el gos no està censat, el resultat de l’anàlisi queda en una base de dades. D’aquesta manera si en un futur es pot identificar el propietari, es podrà iniciar un expedient sancionador. Malgrat que la tercera fase estigui en marxa, encara es manté activa la segona, que se centra en facilitar el cens del gos. En aquests moments, a Montmeló hi ha censats 700 gossos.

La 2a Fase de la Campanya, en la que es procedia a realitzar el cens d´ADN no es tanca i es recorda als propietaris de gossos l’obligatorietat de formalitzar aquest cens.

En aquest primer dia s’ha fet un recorregut per gairebé tot el poble i es van recollir un total set mostres, una d’elles al ZEG del Mil·lenari. Aquestes “batudes” de recollida de femtes es realitzaran de forma periòdica a diferents zones del poble, entre elles les zones d’esbarjo (ZEG)

La posada en marxa del cens caní per ADN permetrà sancionar les actituds incíviques d’alguns ciutadans, tot i que en paraules de la persona treballadora d’ADN Canino, el nostre no és un poble especialment brut en aquest aspecte.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail