Montmeló és el municipi del Baix Vallès on més ha baixat la població al 2019

El Baix Vallès segueix creixent pel que a població es refereix. En aquest darrer any la variació ha superat l’1%. Una dinàmica similar a la del Vallès Oriental i Catalunya. De fet, aquest lleu creixement progressiu és constant en els darrers dos anys a la comarca. En el conjunt dels 39 municipis vallesans hi ha prop de 410.000 persones.

La davallada de la natalitat dels darrers anys i la manca d’habitatge són les principals causes, segons l’Ajuntament de Montmeló, de la disminució de la població. En el darrer any la quantitat d’habitants s’hi ha reduït en una trentena de persones. Per aquest motiu, el consistori està treballant per engegar en els pròxims mesos promocions d’habitatge social per tal de cridar l’atenció de gent del territori i de l’àrea metropolitana.

L’altra cara de la moneda la trobem a Montornès. El poble és el municipi del Baix Vallès que ha registrat un augment de la població més gran. Després de l’estancament dels darrers anys, l’Ajuntament espera que aquesta tendència es consolidi. Al llarg del 2019 la població de Montornès ha crescut en 130 habitants.

La pujada de preus del lloguer a la província de Barcelona està relacionat amb l’augment de la població del territori. Concretament Montornès és una de les poblacions de la zona que ha notat més afluència de persones. Habitants de grans ciutats busquen pobles més petits perquè els preus són més baixos però també per millorar la seva qualitat de vida.

Montmeló en canvi és un dels pobles on la demografia ha disminuït. Tot i això, la demanda i l’oferta segueix en la mateixa línia.

Fa més d’un any que els preus s’han estabilitzat al territori i es preveu que en els pròxims anys es pugui notar una davallada tant del preu dels lloguers com de la compra de pisos.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail