InformatiuMontmelóMunicipisNotícies

Montmeló incrementa la taxa de residus en un 6% amb opcions a una bonificació del 6%

Els ajuntaments del territori aquests dies presenten un dels documents més importants de l’any com són les ordenances. A Montmeló, les taxes municipals s’han aprovat i la majoria d’aquests impostos estan congelats. Una de les taxes que s’incrementa és la de residus. Concretament, s’encarirà un 6%. Això sí, aquest augment s’ha complementat amb una bonificació del 6% si es recicla correctament.

La taxa per la recollida, tractament i eliminació d’escombraries de cara l’any que ve s’incrementa un 6% a Montmeló. Aquesta taxa, però, tindrà una bonificació del 6% pels ciutadans que utilitzin 36 vegades a l’any el contenidor de la fracció orgànica.  És a dir, si en un habitatge de menys de 90 metres quadrats on viuen tres persones la taxa que paga aquest any és de 182,82 euros. Si apliquem l’augment del 6%, la quantitat que haurà de pagar l’any vinent serà de 193,79  euros, és a dir 11 euros més. Però si utilitza 36 vegades a l’any el contenidor de l’orgànica se li aplicarà la bonificació del 6 % i, per tant, pagarà el mateix que enguany.

Aquest punt de les ordenances ha generat controvèrsia entre els dos grups municipals a l’oposició.  FEM s’ha abstingut perquè considera que aquesta bonificació serà difícil d’aplicar per l’equip de govern. El grup Canviem Montmeló hi ha votat en contra perquè creu que aquestes ordenances no són valentes perquè no incrementen les bonificacions ni socials i ni de medi ambient, entre altres qüestions.

Recordar que Montmeló ha implementat des de principis d’octubre un nou sistema de recollida amb contenidors intel·ligents. Les dades dels primers quinze dies mostren que ha incrementat la recollida selectiva de totes les fraccions. Montmeló és un dels primers municipis a instal·lar aquest sistema de recollida de residus a la comarca.