Montmeló instal·la 5 mesuradors per detectar l’origen de les males olors

A Montmeló s’han instal·lat cinc equips que permetran fer un seguiment de la concentració de compostos orgànics volàtils, que són els responsables de les males olors que de vegades afecten el municipi. Durant 2 mesos estaran en fase de proves i a partir del juliol ja es registraran les dades de manera automàtica. Aquests equips s’han posat a 5 punts diferents del poble.

A l’edifici de La Torreta s’ha instal·lat un dels mesuradors que permetrà recollir dades sobre la qualitat de l’aire del municipi en temps real. En total s’han col·locat 5 aparells repartits per tot el municipi.

Els resultats permetran conèixer la qualitat de l’aire del municipi. L’objectiu de l’estudi , amb conveni amb la Universitat Politècnica de Catalunya, és determinar d’on prevenen les males olors que a vegades es produeixen a Montmeló. Ara, aquests mesuradors estaran en proves un parell de mesos i a continuació funcionaran de manera permanent.

Un cop s’identifiqui l’origen es prendran les mesures pertinents. En cas que l’origen sigui una empresa se sol·licitaran mesures correctores i si cal s’iniciarà un procés sancionador.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail