Montmeló posarà 5 mesuradors a punts estratègics per determinar l’origen de les males olors

Durant les pròximes setmanes l’Ajuntament de Montmeló instal•larà cinc aparells mesuradors per detectar l’origen de males olors al municipi. Fa uns dies, es reunia la comissió d’estudi de les olors, on participen investigadors de la Universitat Politècnica de Catalunya, per exposar les conclusions de la primera fase del projecte de control de la qualitat de l’aire de forma continuada al municipi de Montmeló.

Els investigadors de la UPC, en aquesta primera fase d’estudi, han creuat les dades d’emissió a l’atmosfera de compostos orgànics volàtils, la climatologia i les dades meteorològiques dels últims cinc anys amb les queixes ciutadanes, referents a les males olors, recollides per l’ajuntament de Montmeló. A partir d’aquests resultats s’ha fet un model de l’impacte atmosfèric de certes activitats que ha permès obtenir uns mapes de concentració de contaminants sobre el nucli urbà.

Aquests primers resultats de l’estudi permeten ara iniciar la següent fase del projecte, que consisteix, en la instal•lació de cinc aparells de monitoratge situats en diferents punts estratègics del municipi, que recolliran i aportaran informació detallada dels compostos alliberats a l’atmosfera durant episodis d’olors.

La tercera fase d’aquest projecte de control de la qualitat de l’aire de forma continuada a Montmeló ja inclourà el requeriment de mesures correctores als emissors d’aquestes males olors o si fos necessari iniciar un procés sancionador. Tot i que Montmeló es troba fortament industrialitzat és possible que empreses ubicades a municipis propers siguin partícips en episodis de generació de molèsties al nucli urbà.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail