Montornès acull un acapte de sang per garantir l’activitat quirúrgica

Enguany no s’han pogut fer les habituals maratons de donació de sang a molts municipis. Donada la situació actual s’han organitzat campanyes més petites per evitar les aglomeracions. Tot i això, des de l’inici de la pandèmia s’han registrat més de 180.000 donacions. Ara, però, aquest mes, la donació de sang serà essencial per garantir els tractaments de les properes setmanes.

Per últim cop aquest 2020, els montornesencs han pogut aportar el seu granet de sorra donant sang. La unitat mòbil d’extraccions del Banc de Sang i Teixits s’ha instal·lat de nou al Casal de Cultura. A causa de l’actual crisi sanitària es necessiten espais amples que garanteixen les mesures de seguretat davant la covid 19. A més, cal demanar cita prèvia.

Per fer difusió d’aquest acapte, el Banc de Sang i Teixits ha comptat amb el suport de l’alumnat de 4t de l’ESO de l’Institut Vinyes Velles. I la crida ha estat un èxit perquè s’han omplert totes les hores. I es que cadascú té un motiu per donar.

Les pròximes setmanes és important disposar de 800-1000 donacions diàries per garantir els tractaments del final d’any, ja que el Nadal, sol ser un període en què la donació baixa pel canvi d’hàbits de la ciutadania.

Les dones poden donar sang fins a tres vegades a l’any i els homes fins a quatre.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail