InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès acull un concert que fa un recorregut per la Guerra Civil i l’exili republicà

Les cançons que sonaven a la Guerra Civil i a l’exili republicà han estat les protagonistes del recital que ha acollit la plaça de la República de Montornès. Un acte que ha volgut ser una eina de divulgació històrica d’aquests fets.

L’actriu Esther Lázaro és investigadora especialista en l’exili república i membre de la companyia Therkas Teatre. Ella és la impulsora d’aquest espectacle ‘Cançons de guerra i Exili’ que es va estrenar a París l’any 2017. Aquest espectacle permet fer un recorregut per la Guerra Civil i l’exili republicà a través de les cançons que es cantava en aquell moment com la Internacional o la Marsellesa, entre altres.

Un recorregut que segueix la cronologia dels fets que s’entrellacen amb fragments literaris o discursos polítics. L’objectiu és fer una divulgació històrica a través de les cançons republicanes.

L’actuació forma part dels actes municipals de commemoració del noranta-unè aniversari de la Segona República i el setanta-setè aniversari de l’alliberament del camp de Mauthausen, que va tenir lloc el 6 de maig.