InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès acull una jornada per a debatre sobre els pressupostos participatius enfocats als joves

Montornès ha acollit aquest divendres la jornada Vallès Jove, organitzada per l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona i del Servei de Joventut del Consell Comarcal del Vallès Oriental. Les jornades s’han centrat en els pressupostos participatius enfocats als joves. L’objectiu ha estat debatre i reflexionar sobre les possibilitats d’aquest procés de participació pels joves i establir reptes de futur en aquest àmbit.

Sota el títol “Pressupostos Participatius Joves. Una eina per a la participació i l’empoderament juvenil en l’àmbit local”, experts, tècnics i regidors de joventut de diferents municipis de Barcelona han reflexionat entorn d’aquesta eina. Montornès és un exemple d’èxit amb els pressupostos participatius joves Kosmos, però encara té reptes per afrontar.

La jornada que ha tingut lloc al teatre Margarida Xirgu pretenia generar un espai divulgatiu, de debat i de reflexió sobre les potencialitats, els límits i els reptes que pot oferir els pressupostos participatius joves.

A banda de debats també ha tingut lloc la ponència: “L’empoderament juvenil en el marc de comunitats cohesionades”.

També s’ha parlat de la necessitat de reconèixer el paper que desenvolupen els professionals de les polítiques de joventut.