InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès, amb una xarxa d’aigua molt eficient, podria millorar-la més amb nous detectors de fuites

 

Montornès és un dels municipis de tot Catalunya amb més eficiència del seu sistema de gestió de l’aigua: concretament del 84% de la xarxa pública. Això vol dir que la pèrdua d’aigua per fuites de les canonades és del 16%. Una xifra molt baixa respecte a altres municipis.

L’Ajuntament ha aprofitat la visita del president de l’Àrea d’Acció Climàtica de la Diputació de Barcelona, Marc Serra, per mostrar una de les darreres actuacions que s’han fet per a la recuperació i aprofitament de l’aigua de pous. Des de l’any passat, s’han instal·lat dos dipòsits a la Zona Esportiva Municipal Les Vernedes per tractar l’aigua freàtica de la zona. Aquest nou sistema, que ara s’utilitza per a la neteja viària i per fer regs d’emergència, també es podria fer servir per omplir l’aigua de les piscines d’estiu municipals, ara buides per treballs de reparació del vas. Això sí, caldria l’autorització de l’ACA, que ara mateix no ho permet pel risc d’emergència per sequera en nivell 1.

Durant la trobada de treball, Marc Serra ha ofert a Montornès els diferents recursos i polítiques amb els que compta la Diputació de Barcelona per lluitar contra la sequera. Recursos com per exemple seria la instal·lació de nous detectors en el sistema d’abastament d’aigua potable.

 

La Diputació preveu finançar alguns projectes de millora de l’eficiència energètica de Montornès

 

Durant la visita a Montornès, la Diputació també ha parlat de la possibilitat de finançar alguns dels projectes de millora de l’eficiència energètica en els que actualment està treballant l’Ajuntament de Montornès, per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a diferents equipaments municipals. En total són 7 projectes que tenen un cost que supera els 600.000 euros. Entre aquests hi ha la instal·lació de plaques solars al camp de futbol municipal i a l’escola bressol el Lledoner. Aquests 2 estan pendents d’aprovació. El mes passat es van aprovar dos projectes que es faran a l’escola Marinada. Aquests s’han d’afegir als tres inicials.