Montornès aprova el Pla Director de Salut Pública

El ple de Montornès ha aprovat per unanimitat el Pla Director de Salut Pública de Montornès que s’ha de desenvolupar entre els anys 2022 i 2025. S’ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona, amb la participació de professionals sanitaris del Centre d’Atenció Primària i també ha comptat amb propostes de la ciutadania que s’han recollit a través d’enquestes.

Millorar la mobilitat segura, saludable, i sostenible en l’entremat urbà de Montornès i al transport públic. Aquest és un dels objectius específics que preveu el Pla Director de Salut Pública de Montornès. Està estructurat en 3 tres grans eixos que són: Avançar cap a un municipi saludable, Enfortir l’apoderament personal i comunitari, i finalment, Treballar en serveis i equipaments de qualitat. L’Ajuntament té previst que fins al 2025 es facin una cinquantena d’accions concretes en matèria de salut inclòs en el pla aprovat.

El Pla Director de Salut Pública de Montornès neix amb la finalitat de potenciar els hàbits saludables del conjunt de la població, així com la prevenció, la protecció i la seva vigilància per contribuir amb la millora i el benestar de la ciutadania des d’una intervenció integral i transversal. Tots els grups de l’oposició han votat a favor d’aquest pla.

Per elaborar aquest Pla s’ha fet una diagnosi del municipi en matèria de salut. D’aquest estudi destaca que demogràficament hi ha un envelliment de la població i un descens de la natalitat important. També que una de cada 3 dones majors de 75 anys viu sola i que un de cada 6 homes d’aquesta mateixa franja d’edat viu sol. Unes xifres, però, que se situen per sota de la mitjana de Catalunya. I pel que fa als serveis destaca una manca dels relacionats amb la salut mental i també una manca de serveis bàsics sanitaris en horari nocturn i farmàcia de guàrdia. En positiu es remarca l’entorn natural i verd del municipi i una millora de la qualitat de l’aire.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail