Montornès commemora el 77è aniversari de l’alliberament del camp de concentració Mauthausen amb una exposició

L’Ajuntament de Montornès ha establert una col·laboració amb l’entitat Amical de Mauthausen. Una de les primeres activitats és l’exposició ‘ L’Univers de l’Horror’. Una iniciativa que s’inclou en el marc d’activitats per commemorar el 77è aniversari de l’alliberament del camp de concentració alemany.

Aquesta és l’exposició ‘Mauthausen, l’Univers de l’horror’ que ens mostra les vivències dels republicans espanyols en el camp de concentració. A través d’uns quaranta plafons expliquen el drama dels republicans des de la “Segona República fins a la seva deportació. A més, l’exposició es converteix en una eina de divulgació per la ciutadania, sobretot pels joves. Per això, 280 alumnes de secundària visitaran aquesta exposició.

També per explicar les repressions que va patir el col·lectiu LGTBI sota el nazisme i el franquisme ha tingut lloc aquesta xerrada a càrrec de l’historiador Leopold Estapé. Precisament a dia d’avui falta informació i dades de les persones que van ser víctimes d’aquesta repressió.

Unes activitats que volen ser una eina per difondre la memòria històrica i democràtica en què treballa l’Ajuntament de Montornès.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail