Montornès congela els impostos municipals per l’any vinent

L’Ajuntament de Montornès congelarà tot els impostos municipals per al 2021. Així l’IBI, l’Impost de Vehicles o l’Impost d’Activitat Econòmiques, entre d’altres, no pujaran l’any vinent. El canvi més destacat és que incorporen bonificacions per al foment de l’ús de les energies renovables. Tots els grups polítics han votat a favor d’aquest punt excepte el Partit Popular que s’ha abstingut.

On no s’han posat d’acord, i tots els grups de l’oposició han rebutjat la proposta del govern, ha estat en la pujada de la taxa per la gestió de residus. L’increment proposat pels rebuts domèstics d’habitatges plurifamiliars és de 14 euros anuals, però no ha tirat endavant. Segons els comuns, aquest augment ve propiciat per l’augment del cost del servei que presta el consorci de residus del Vallès Oriental.

També s’ha generat debat en la introducció d’una nova taxa pel servei de clavegueram que inclou el seu manteniment i sanejament. Aquesta taxa s’inclourà en la factura de l’aigua.

PSC, Ciutadans i el PP han votat en contra. Al final la proposta ha tirat endavant amb les abstencions de Més per Montornès i Montornès per la República.

On sí s’han posat d’acord és la moció per aprovar un pla de xoc de suport al sector de l’hostaleria i la restauració.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail