Montornès fomenta l’hàbit de teixir en grup per facilitar la socialització de la gent gran

L’hàbit de cosir afavoreix les activitats manuals i, si es fa en grup, es fomenta també la finalitat més social. Aquest és el principal objectiu de la proposta ‘Teixir al Carrer’ que ha impulsat l’Ajuntament de Montornès. Una iniciativa que ha comptat amb una trentena de persones que han volgut compartir coneixements de costura, i d’altres que han aprofitat per aprendre’n.  A causa del bon resultat, la proposta es vol repetir en altres indrets del municipi. 

La Maribel és una de les usuàries del grup de costura del Casal de la Gent Gran de Montornès. Ella té l’afició de fer ganxet i confeccionar aquestes peces que han captat l’atenció de les participants  Una trentena de persones han participat  en aquesta proposta amb motiu del dia Internacional de Teixir i Cosir al carrer. La iniciativa té l’objectiu de promocionar les activitats relacionades amb la gent gran. 

La proposta de cosir al carrer afavoreix la socialització, convertint-se en un punt de trobada entre les aficionades a l’agulla i el ganxet. Per això, algunes de les persones portaven els seus propis materials. Les principiants tenien aquestes bosses amb les eines necessàries per començar a fer la seva peça. 

Aquesta proposta ha engrescat a les participants per fer les seves creacions i sobretot per intercanviar coneixements. A més, la iniciativa també ha comptat amb persones aficionades a la costura i que formen part de la xarxa Cuidem-nos Montornès.

L’Ajuntament de Montornès té previst tornar a organitzar l’activitat el mes de juliol en un altre espai a l’aire lliure en el municipi. I més endavant fer-ho de forma intergeneracional.  

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail