Montornès homenatge als tres montornesencs víctimes del nazisme

És l’ofrena floral que s’ha fet als tres motornosencs morts als camps d’extermini nazis. En aquest acte també s’ha presentat aquesta placa renovada amb els noms dels veïns del poble morts o desapareguts durant la Guerra Civil. Quatre van marxar a l’exili i, d’aquests, tres van morir víctimes del nazisme com són els germans Clivillers, Juan i Mariano Clivillers i Juan i Josep Viñallonga Plana. La placa és va inaugurar l’abril del 2009. Ara, l’Ajuntament de Montornès vol consolidar cada any aquest acte de commemoració a les víctimes de l’Holocaust. Una commemoració que ha de servir per conscienciar a la ciutadania d’aquests fets per evitar que tornin a passar.

A més, l’Ajuntament de Montornès s’ha adherit a l’Associació Amical Mauthausen per programar diferents actes durant aquest any per commemorar i recordar les persones que van lluitar per la llibertat i la democràcia.

Precisament en aquest acte també ha estat present el director del programa de la Memòria Democràtica de la Diputació de Barcelona. Considera que Montornès és un dels municipis exemple en la seva tasca de recuperació de la memòria històrica.

L’acte ha comptat amb familiars de les víctimes i ciutadans que han volgut participar-hi. La música ha anat a càrrec d’un alumne de l’escola Municipal de Música de Montonrès que ha interpretat dues peces, una d’en Chopen i una altre de Bethoven.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail