InformatiuMontmelóMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès i Montmeló elaboren una llista amb els diferents refugis climàtics als municipis

 

El parc dels castanyers de Montornès és un dels espais que forma la xarxa de refugis climàtics de Montornès. En total són 8 espais, 4 exteriors i 4 interiors. A més a més, també s’ha fet una llista de la 30a de fonts d’aigua potable repartides pel municipi. D’aquesta manera, es vol oferir a la ciutadania una llista completa de les diferents alternatives que tenen per combatre la calor. Una xarxa que s’ha configurat de tal manera perquè hi hagi un refugi climàtic a menys de deu minuts dels habitatges.

Els exteriors són bàsicament zones arbrades com el Parc del Torrent de Vinyes Velles, el Parc dels Castanyers, la Cruyft Court a Montornès Nord o l’entorn de les piscines d’estiu. Els interiors del CEM Les Vernedes, la Biblioteca i els dos casals de la gent gran són els interiors que s’han marcat com a refugis climàtics. En la mateixa línia, Montmeló també ha elaborat un mapa on s’indiquen els diferents espais del municipi que actuen com a refugi climàtic, com el casal de la gent gran, l’estació jove i la biblioteca.

Les llistes dels refugis climàtics es poden consultar al web de tots dos ajuntaments, i en tots dos casos, també s’han catalogat com a espais per refugiar-se de la calor les piscines municipals.