Montornès instal·la ascensors a les escoles Marinada i Sant Sadurní per millorar-ne l’accessibilitat

Aquests dies han començat els treballs de millora i accessibilitat en els centres educatius de Montornès. Els treballs més importants se centren en la construcció de la infraestructura dels ascensors a dues escoles; la Marinada i Sant Sadurní. Es tracta d’una actuació consensuada amb els equips directius dels dos centres. En el cas de l’escola Sant Sadurní els treballs són més complexos perquè s’enderrocarà l’actual escala de l’edifici de primària i se’n farà una de nova al costat per deixar espai per l’ascensor. A més, també s’hi farà una nova consergeria i s’ampliarà els passadissos de cada planta. El cost d’aquests treballs és de més 240 mil euros. Pel que fa a l’escola Marinada els treballs consisteixen en la construcció de dos ascensors, un a l’edifici de primària on hi havia la biblioteca i un altre al d’infantil on també s’aprofitarà per fer-hi una nova rampa i millorar l’accessibilitat de l’escala. El cost dels treballs és d’uns 190 mil euros.

La instal·lació dels ascensors és un dels projectes que l’equip de govern tenia previst executar amb l’objectiu de què tots els centres educatius del municipi siguin accessibles. 

L’Ajuntament de Montornès ha demanat una subvenció dels fons europeus. La intenció de l’equip de govern és millorar també l’eficiència energètica i fer actuacions com el canvi de cobertes o d’il·luminació. 

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail