Montornès presenta el Pla de Salut

Montornès ha presentat el pla Director de Salut pública que marcarà les actuacions futures al poble. Es tracta d’un document que es va començar a redactar el 2019, però que la pandèmia ha obligat a adaptar a les noves necessitats. Entre els diferents eixos d’actuació, destaca l’aposta pels programes comunitaris i de suport a la gent gran.

Un de cada set homes majors de 75 anys a Montornès viu sol. En el cas de les dones, la proporció augmenta. Una de cada tres viu sola. Per tal de combatre aquesta situació de solitud l’Ajuntament vol reforçar les activitats d’envelliment actiu adreçades a aquest col·lectiu. És una de les actuacions que es recullen al nou pla director de Salut que ha presentat el consistori. Es tracta d’una cinquantena d’accions en diferents àmbits per millorar directa o indirectament l’estat sanitari dels veïns. Per tal de garantir que aquesta estratègia es desenvolupa correctament es crearà una Xarxa Local de Salut Comunitària formada per tots els agents del poble com els CAPs, les farmàcies o Salut Pública.

La Diputació de Barcelona també ha participat amb recursos econòmics i humans en el desenvolupament d’aquest pla. Des de l’ens han destacat l’alt nivell de participació que hi ha a Montornès.

Aquest pla de salut es va començar a elaborar al 2019; arran de  la Covid, però, s’ha reformulat i s’ha adaptat a les necessitats actuals de la ciutadania.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail