Montornès programa activitats relacionades amb la dona i la salut

El 28 de maig se celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, per reivindicar i fer visible la desigualtat que pateix la dona envers l’home en termes de salut. Amb motiu d’aquesta data, Montornès ha programat diferents actuacions que es duran a terme durant la segona quinzena del mes de maig amb la intenció de fer públiques les demandes de les dones. La campanya de donació de sang “Amb nom de dona” ha estat una de les activitats programades amb aquesta finalitat.

La sala petita del Teatre Margarida Xirgu ha canviat la seva activitat cultural habitual, per acollir una acapta de sang. La unitat mòbil d’extraccions del Banc de Sang i Teixits s’ha instal·lat per segon cop aquest any a Montornès. Aquesta vegada, dins del programa “Maig, mes de la salut de les dones” amb motiu del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones que se celebra cada 28 de maig.

Donar sang ho pot fer qualsevol persona que sigui major d’edat, pesi més de 50 quilos i no pateixi cap malaltia. Els homes poden donar fins a quatre vegades l’any i les dones ho poden fer fins a tres vegades. Aquest tipus de gest solidari són molt importants per mantenir les reserves del banc de sang i teixits.

Prop de 200 persones necessiten sang cada dia a Catalunya. Per això, la sang de tots aquests montornesencs és tan necessària.

També en el marc de les activitats programades pel Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones s’ha celebrat l’Assemblea de l’Associació de donants de Sang del Vallès Oriental.

Cada any aquesta associació celebra la seva assemblea anual a un municipi de la comarca. Enguany, Montornès ha estat el poble triat. A la convocatòria hi eren presents tots els delegats de l’associació i representants de la Federació Catalana de Donants de Sang i del Banc de Sang i Teixits. L’acte també ha tingut lloc a la planta inferior del Teatre Margarida Xirgu. Una assemblea que s’havia d’haver celebrat abans de la crisi de la Covid-19, però que la pandèmia ha obligat a posposar fins ara.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail