Montornès promou una ruta amb diferents vestigis prehistòrics

Pujant aquestes escales es pot veure el dolmen de Can Gol. Una galeria de pedra descoberta considerada un dels vestigis més importants del territori. Es troba a la urbanització Bosc de la Pineda de Vilanova, a un domicili particular. És el punt d’inici de la ruta de la prehistòria que proposa l’Ajuntament de Montornès conjuntament amb la Diputació de Barcelona. La resta de jaciments, però, sí que estan en espais públics com ara la Pedra Foradada. Es tracta d’una pedra cavallera amb un forat d’origen natural engrandit per l’acció humana.

A pocs metres de la pedra foradada trobem el Dolmen de Can Gol 2. Un monument megalític format per tres lloses verticals que s’utilitzava a la prehistòria com a sepulcre.

Seguint per aquesta ruta arribem al segon vestigi destacat. Es tracta de la Roca de les Orenetes. Una pedra de grans dimensions que, segurament, ha esdevingut un refugi natural durant mil·lennis a causa de les seves dimensions. A banda de la seva mida, la roca té molta rellevància per les pintures mig esborrades que hi ha al seu interior.

La ruta prehistòrica segueix fins al cim de Céllecs. De camí hi ha la Pedra de les creus. Un bloc de granit amb inscripcions en forma de creu que, segons els estudis, es va començar a gravar abans del 650 abans de Crist.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail