Montornès recupera la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi

Montornès ha recuperat la tradicional ballada de sardanes de Sant Jordi. Estava previst que l’activitat es fes a la plaça Pau Picasso, però l’amenaça de pluja ha fet canviar l’emplaçament i s’ha fet en un espai cobert.

La sala d’actes del Teatre Margarida Xirgu de Montornès ha estat l’escenari de la tradicional ballada de sardanes que es duu a terme per Sant Jordi. Després de dos anys sense poder celebrar aquesta activitat a causa de la pandèmia, els amants d’aquesta dansa han tornat a ballar.

La música ha anat a càrrec de la cobla Foment de Montgrí, que ha interpretat diverses cançons relacionades amb el municipi com ‘El meu Montornès’, ‘Les llevadores’ i Anton Paleta.

L’objectiu d’aquesta trobada és gaudir, però també fomentar la tradició i el caliu de les sardanes entre els més joves. A banda de representar un element clau de la cultura catalana, la sardana és una ballada que no tanca portes a ningú.

L’any vinent, si la previsió meteorològica ho permet, els balladors i balladores esperen poder recuperar la Plaça Pau Picasso, l’espai per excel·lència pels sardanistes del municipi.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail