Montornès recupera més de 41.000 euros gràcies a la millora en el reciclatge

Reciclar correctament té premi. Llançar només allò que toca de les restes de menjar i jardineria a la fracció orgànica ha fet que a Montornès es redueixin els impropis, materials mal reciclats, a un 5%. Això es tradueix en el fet que l’Agència de residus de Catalunya retornarà enguany a l’Ajuntament 41.200 euros corresponents al cànon per la gestió de la fracció orgànica realitzada al municipi durant el 2019. Tot això coincideix que el consistori va canviar, el juny passat, els contenidors soterrats i de càrrega posterior per un sistema de càrrega lateral.

Tot plegat representa un increment de 16.000 euros d’estalvi respecte l’any anterior, i també és atribuïble al fet que cada cop els veïns de Montornès estan més conscienciats sobre la importància de reciclar.

Tot i que les tones de fracció orgànica recollides durant l’any passat, són similars a les del 2018, unes 800, el que ha canviat més és que s’han reduït els impropis, que va passar del 25% al 5%, durant la segona meitat de l’any passat.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail