InformatiuMontornès del VallèsMunicipisNotícies

Montornès tanca l’aigua de reg dels horts municipals i de les dutxes dels equipaments esportius

 

L’Ajuntament de Montornès ha tancat l’aigua de reg dels horts municipals situats a l’avinguda del riu Mogent. El consistori montornesenc ha pres aquesta mesura per complir amb la resolució de l’estat d’emergència per sequera. L’Agència Catalana de l’Aigua considera aquests espais com a jardins i zones verdes, i, per tant, s’han d’aplicar les mateixes restriccions. Unes normes que indiquen que el reg, si no és amb aigües freàtiques o regenerades, i per degoteig o manual, no està permès.

És per això que alguns parcs i jardins de Montornès tampoc es poden regar perquè no tenen aquest tipus de reg. Per intentar mantenir els arbres i arbusts vius en algunes d’aquestes zones l’Ajuntament s’està plantejant portar aigua de pou per regar de forma manual i selectiva.

El semàfor vermell per sequera al sistema Ter-Llobregat, d’on s’abasta d’aigua Montornès, també afecta altres espais municipals. L’Ajuntament, com a mesura de compensació per contenir el consum d’aigua, també ha decidit tancar les dutxes dels equipaments esportius municipals com els de la zona esportiva Les Vernedes.

Pel que fa a la neteja viària, també es prohibeix fer-la amb aigua potable, però a Montornès des que es va decretar la situació excepcional per sequera el març de l’any passat, es fa servir aigua que procedeix dels pous municipals i tractada per evitar problemes de salut.