Montornès treballa la integració social amb el teatre

A Montornès des de l’any 2007 es dur a terme el projecte educatiu de Teatre Social per treballar valors amb els infants i joves. Un projecte ja consolidat al municipi amb una vintena de joves que hi participen. L’espai Montbarri ha estat l’escenari per representar les dues obres de teatre.

L’Aya Gaffa és una de les components del grup de teatre social de Montornès. Aquest no és el primer cop que puja a l’escenari perquè des de fa uns anys que participa en aquesta proposta artística. Aquest cop interpreta dos personatges a l’obra ‘Preguntes Incòmodes”. Per ella fer teatre és una manera d’expressar-se.

La preparació de les obres es va iniciar a l’octubre. El text teatral es fa conjuntament amb els joves a través de les seves experiències i opinions. Aquest any s’ha volgut tractar qüestions com les fake news, és a dir, les notícies falses, la definició de gènere, l’homofòbia i l’assetjament a través de les xarxes socials. D’aquesta manera el teatre és l’eina per treballar els valors en equip.

El teatre també serveix perquè els joves puguin aprendre tècniques com l’expressió corporal o la improvisació.

En aquest projecte teatral hi participen una vintena de joves de l’espai la Peixera i del centre juvenil Satèl·lit de Montornès. El teatre social es va iniciar l’any 2007 i l’Aula Municipal de Teatre se’n va fer càrrec el 2008.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail