Montornès treballa perquè l’empresa cooperativa de repartiment estigui operativa l’any vinent

Els restaurants porten gairebé tres setmanes tancats. Durant aquest període alguns ofereixen menjar per emportar i, els que poden, fan servei a domicili. Per tal de garantir que tots els establiments de Montornès que vulguin puguin servir aquestes comandes a domicili, l’Ajuntament està treballant en una cooperativa de missatgeria. L’objectiu és que aquesta empresa segueixi la idea de l’economia social i solidària i, a banda de cobrir les necessitats de les botigues del poble, també serveixi com un projecte d’inserció laboral. A més, no només repartiria menjar sinó que es faria càrrec de la missatgeria de diferents àmbits al poble.

Un altre dels objectius d’aquesta cooperativa és impulsar un model de negoci que respecti els drets laborals i garanteixi una feina digne. En els darrers mesos, diferents empreses de repartiment han tingut polèmica a causa de la contractació dels seus treballadors, i aquesta iniciativa busca demostrar que es pot fer la feina amb bones condicions per als treballadors.

Aquest projecte també es presentarà amb més detalls a la Fira de l’economia solidària que organitza l’Ajuntament de Montornès. A més, en les pròximes setmanes anirà agafant forma i s’espera que el grup motor comenci a treballar a principis de l’any vinent.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail