Parets signa un conveni amb la Fundació Acció Solidària contra l’Atur per a promoure l’ocupació i l’emprenedoria

L’ajuntament de Parets, conjuntament amb els consistoris de Santa Perpètua de Mogoda i Polinyà, signa un conveni amb la ‘Fundació Acció Solidària contra l’Atur’ per ajudar a les persones aturades que vulguin començar un projecte. Mitjançant aquest acord els emprenedors d’aquests tres municipis podran accedir a préstecs sense interès i els serveis d’assessorament de la Fundació. A partir d’ara, aquests tres ajuntaments informaran a la Fundació sobre les iniciatives de caràcter emprenedor que es duguin a terme al territori i ASCA n’estudiarà la viabilitat. Tots els alcaldes han fet un crit a la unitat encara de ser de comarques diferents.

La Fundació Privada Acció Solidària Contra l’Atur va nèixer els anys 80 i busca potenciar l’emprenedoria i l’ocupació a Catalunya. Mitjançant convenis amb associacions i municipis, la Fundació ofereix prèstecs sense interessos per finançar projectes i assessorament per als diferents projectes. De fet, prop de la meitat d’iniciatives acaben sent desestimades pels tècnics de la Fundació.

La Ferreteria Olivé porta 31 anys a Santa Perpètua de Mogoda. L’antic propietari va deixar de gestionar-la ara fa 5 mesos. Va ser llavors, quan el Gabriel, que estava a l’atur va decidir adquirir-la. Gràcies a un préstec de la Fundació ASCA va poder fer front al traspàs.

A més del finançament la fundació també el va assessorar per fer de la ferreteria un negoci viable.

En aquests primers mesos, el Gabriel reconeix que li està sent difícil tirar endavant el negoci però confia que mica en mica la gent del poble el conegui.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail