Parets vol deixar Vallès Visió i els treballadors del mitjà demanen que es reconsideri la decisió

Manifest dels treballadors de Vallès Visió:

“Davant les informacions referents a la sortida de Parets de Vallès Visió, els treballadors del mitjà ens mostrem profundament preocupats per la viabilitat d’aquest projecte. Vallès Visió va néixer fa 10 anys amb la voluntat d’informar de tot el que passa al Baix Vallès. Darrere també hi ha un projecte de cohesió social i de potenciació de les entitats. Per això volem expressar:

La manca de diàleg i negociació per part del govern de Parets conformat pels partits Ara Parets ERC, Sumem Esquerres a Parets (coalició que integra Catalunya en Comú, Podem, Nova Opció Per Parets i MES) i Parets Per la República – Junts Per Catalunya que ha anunciat la seva sortida de Vallès Visió d’una forma imminent. La sortida es decidirà al ple d’aquest dijous 24 d’octubre i es faria efectiva l’1 de gener, deixant poc marge per redefinir el projecte o reestructurar-lo. Aquesta decisió comportarà retallades dràstiques a la plantilla. Ens sobta escoltar els seus portaveus parlar de diàleg i negociació en altres assumptes i no voler aplicar aquesta voluntat en el nostre cas.

Canvien un mitjà plural que informa basant-se en un criteri periodístic per un altre que controlarà íntegrament l’equip de govern. Per tant, se substitueix un mitjà públic per un altre d’institucional. L’Ajuntament decidirà els continguts dels què parlarà aquest mitjà. S’aposta per un servei audiovisual en streaming que s’emetrà íntegrament a través d’internet. Aquest tipus de productes tenen una repercussió menor i amb poca arribada a la població. Cal tenir en compte que el cost de Vallès Visió és de 50 cèntims al mes per a cada paretà.

Sumem Esquerres ha incomplert el seu programa electoral. En el punt 24 d’aquest document, el partit assenyala que “estudiarem amb especial cura la integració del Consorci Teledigital Mollet (que gestiona Vallès Visió) amb el Consorci Teledigital de Granollers, per estalviar costos i ser més eficients”. En comptes d’això, des de la regidora de Comunicació gestionada per Sumem Esquerres s’ha decidit deixar de formar part del projecte sense fer cap negociació. Les altres dues forces polítiques que formen part del govern, Ara Parets ERC i Parets Per la República – Junts Per Catalunya, tampoc portaven aquesta mesura al seu programa electoral.

Les entitats deixaran de tenir pes en l’àmbit comarcal i català amb aquest nou projecte audiovisual per internet. Vallès Visió ofereix informació multiplataforma (web, televisió, app i xarxes) de ressò comarcal. A més, Vallès Visió està adherit i consolidat a la Xarxa Audiovisual Local, això permet que les activitats que fan les entitats culturals, socials i esportives del municipi tinguin presència arreu del país.

Durant els gairebé 10 anys que Parets ha format part de Vallès Visió, a banda del seguiment habitual de tot el que passa al municipi, també s’han fet cobertures especials com per exemple la Diada Castellera dels Manyacs (retransmissió per tot Catalunya a través de la Xarxa), l’onzena Picada del Ball de Gitanes de Parets, el concert Cordes del Món de l’Escola de Música Maria Grever, i, anualment, les cavalcades de reis, els programes de Festa Major, de Carnaval, de Sant Jordi i les retransmissions esportives en directe del CF Parets, l’FS Parets i l’Handbol Parets.

Per tot això demanem a l’equip de govern de Parets que es replantegi sortir de Vallès Visió. En cas que aquesta decisió sigui irrevocable, demanaríem una pròrroga per evitar acomiadaments immediats de treballadors.

 

Signat: Els treballadors de Vallès Visió

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail