PIMEC vol teixir complicitats entre les empreses i l’FP

Pimec vol crear compliciats amb el teixit empresarial per cercar solucions i eines per fomentar la Formació Professional. Un dels problemes és la manca de persones qualificades per les places vacants en el diferents sectors empresarials. Per això, PIMEC impulsa un cicle de xerrades a tot el territori per cercar solucions a aquesta problemàtica. Una de les xerrades s’ha fet a l’auditori de l’escola Sant Gervasi de Mollet.

La indústria és un dels motors d’ocupació de la comarca. Actualment un dels problemes és la manca de personal qualificat per la cobertura de llocs de treball. Aquest problema també afecta altres sectors. Per això PIMEC, la patronal de la petita i mitjana empresa de Catalunya, impulsa un cicle de xerrades al territori. Es tracta de teixir complicitats entre les administracions, les empreses, els centres educatius i els joves.

En aquesta trobada també ha servit per exposar iniciatives per orientar els joves sobre la Formació Professional. És el cas de Mollet que ha impulsat una oficina d’orientació jove en àmbits com el laboral o l’educació. La ciutat és un dels vuit municipis que participa en aquest projecte pilot de la Diputació de Barcelona.

Aquestes trobades tenen com a objectiu cercar solucions per potenciar la formació professional. De fet, des de fa molts anys, aquests estudis han estat estigmatitzats i ara cal afrontar nous reptes i donar una qualificació professional.

Precisament aquest curs, durant la matriculació, es va notar la demanda creixent per cursar estudis de formació professional.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail