Augmenta la pressió als Centres d’Atenció Primària per l’explosió de contagis

Tota aquesta situació està afectant el sistema sanitari. Tot i que als Centres d’Atenció Primària ja no es fan proves per a aquells contactes estrets que siguin asimptomàtics, la feina als CAPS no s’atura. Arran de l’alt nivell de positivitat, aquests centres estan patint jornades de treball força intenses.

La pressió als Centres d’Atenció Primària del Baix Vallès continua sent molt elevada a causa de l’explosió de contagis de covid derivats de la cinquena onada de la pandèmia.

Davant d’aquesta situació, els CAPs del territori prioritzen l’atenció a les persones amb problemes de salut aguts, i els seguiments dels malalts crònics passen a un segon lloc. A més, demanen a la població que abans de dirigir-se a un centre de salut truquin al seu CAP o al 061 per fer un primer cribratge.

La tensió que viuen als CAPS s’accentua durant aquestes setmanes perquè estem en ple període vacacional i perquè s’ha de continuar prioritzant la vacunació de tota la població. Al punt de vacunació centralitzada de Mollet, per exemple, s’estan posant una mitjana d’11.200 vacunes a la setmana. Actualment la major part d’aquestes es destinen a segones dosis.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail