Primeres ofertes per reindustrialitzar la planta de Bosch a Lliçà d’Amunt

Queden menys de 2 mesos perquè Bosch deixi les instal·lacions de Lliçà d’Amunt. I, a més, l’1 de juny, es tanca la comissió de reindustrialització de la planta. Per aquest motiu, el comitè d’empresa està treballant per definir, com abans millor, la companyia que s’instal·li a la nau de Lliçà. De moment, hi ha 3 empreses interessades però només una ha fet una oferta de manera oficial. Mentrestant, la nau ja fa una setmana que ha deixat de generar peces per l’empresa alemanya.

L’activitat a la nau de Bosch de Lliçà d’Amunt a dia d’avui és pràcticament inexistent. A l’interior s’hi estan fent cursets de reciclatge per a treballadors i, paral·lelament, s’estan desvallestant les instal·lacions. De fet, moltes de les màquines de la cadena de producció l’empresa es poden trobar a la venda a internet. Pel que fa la reindustrialització, de moment de manera oficial només hi ha una oferta sobre la taula. Correspon a una empresa del món de la fusta que preveu incorporar 46 treballadors en tres anys. Una quantitat i una temporalitat que estan per sota de les demandes del comitè d’empresa.

D’altra banda, hi ha dues empreses més que estan interessades en ocupar la nau de Bosch. Una d’aquestes companyies prové del sector del metall i preveu contractar una cinquantena de persones en 4 anys. L’altra, però, encara ha de concretar la seva oferta. Tot plegat deixa molta feina sobre la taula de cara als 25 dies que resten abans que tanqui la planta de Lliçà.

Actualment, la plantilla de Bosch és de prop de 190 persones. D’aquestes, unes 140 estarien interessades en acollir-se a la reindustrialització. És a dir, entrar a treballar a la nova empresa que s’instal·li a Lliçà.

Escriu el teu correu correu electrònic i fes clic a "envia" per rebre les notícies del Baix Vallès al teu mail