Baix VallèsInformatiuMunicipisNotícies

Protecció Civil a Sant Fost demana voluntaris per classificar la roba que anirà a Ucraïna

La Maria Cristina León té 74 anys i és voluntària de l’entitat Voluntaris Sant Fost. Ella és una de les persones que altruistament ha estat al centre logístic d’ajuda humanitària de protecció civil a sant Fost des que va començar la guerra. Ara, malgrat que ja fa mesos que el centre ja no recull més material, encara hi ha voluntaris treballant. Tot això que veieu a les imatges són tones de roba que s’han d’organitzar i classificar. 

Després d’enviar a Ucraïna tot el material sanitari, medicaments i menjar, tal com va demanar el consolat Ucraïnès, ara estan preparant tota la roba que ha donat la gent per poder-la enviar a partir del setembre o l’octubre. Per això, des de la coordinadora de protecció civil de Catalunya fan una crida a tothom qui vulgui donar un cop de mà a les tardes per classificar totes les bosses de roba de la nau.

La nau ubicada al Carrer Progrés de sant Fost va convertir-se en el centre logístic d’ajuda humanitària de protecció civil més gran de Catalunya al març d’aquest any, quan va esclatar la guerra entre Rússia i Ucraïna. Des d’aleshores, voluntaris de protecció civil i també gent voluntària han fet possible que tot el material s’hagi pogut enviar a Ucraïna segons les necessitats que anava marcant el consolat ucraïnès. Ara mateix, però, només queda roba. La setmana passada ja va sortir un camió carregat amb 22 palets de roba. La previsió és que a partir del setembre es doni sortida a totes les bosses que hi ha a la nau a mesura que ho requereixi el consolat d’Ucraïna.